Like ons op Facebook

Biertainment



Wauw! Beste Tripel van 2018 is de Tripel Jules!


In het voorjaar van 2014 ben ik weer begonnen met het brouwen van bier. Dit keer niet met kant en klare pakketten, maar als "vol-mout-brouwer".

Dus dat betekent: schroten, maischen, filteren, koken en gisten, bottelen etc. Het hele proces van begin tot eind. Ik heb inmiddels een aantal bieren gebrouwen, waarvan "Tripel Jules" sinds november 2015 verkrijgbaar is in de horeca en handel.

Mijn nieuwste bier, "Saison Jane", is verkrijgbaar sinds mei 2017. De naam zegt het al; het is een saison-bier, Frans voor seizoensbier. Saison-bieren werden voor het eerst gebrouwen in begin jaren 1900, voor de arbeiders tijdens het oogstseizoen. Het alcoholpercentage in deze bieren ligt over het algemeen wat lager, en door een wat hogere hoeveelheid hop zijn ze langer houdbaar en echte dorstlessers. Tegenwoordig worden saison-bieren het hele jaar door gebrouwen. "Saison Jane" is een fris biertje met een licht bittere afdronk door de hop.

Biertainment